donderdag 23 januari 2014

Havermoutpap

Voorheen bestond ons ontbijt uit 2 of 3 volkoren boterhammen en dan het liefst met iets van zoet beleg er op zoals, hagelslag, vruchtenhagel of honing.  Maar daar is sinds een aantal maanden verandering in gekomen. Tegenwoordig eten we havermoutpap. Dat was in het begin wel even wennen, niet alleen wat betreft de smaak maar ook dat je 's morgens een paar minuten langer bezig bent om je ontbijt klaar te maken. Maar inmiddels zit het helemaal in mijn systeem en kook ik elke dag voor ons beiden een schaaltje havermoutpap. Ik hou van een schaaltje havermoutpap met een kiwi erin, daar doe ik wat hennepzaad overheen, pijnboompitten, rozijnen en walnoten. En dan als toefje doe ik er nog kokos of gepofte quinoa over heen strooien. Dat is een goed begin van de dag waar je de hele morgen op kan teren zonder honger te krijgen. 


Havermoutpap voor 2 personen


  • 250 ml soyamelk
  • 250 ml water
  • 10 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • fruit naar keuze
  • noten en zaden naar keuze, ik doe er meestal hennepzaad, pijnboompitten, walnoten, rozijnen, gepofte quinoa in.
Breng de melk, het water, de havermout en de suiker aan de kook, laat het doorkoken tot het papperig wordt. Verdeel de pap over 2 schaaltjes en doe het fruit en de noten en zaden er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten