woensdag 29 januari 2014

Pastinaakstamppot met uienjus

In het blad allerhande van AH stond een recept met pastinaak. Dat leek ons wel wat, maar we hadden nog nooit pastinaak gegeten. Maar wat was dat lekker zeg! Dat komt zeker vaker op tafel. Ik heb alleen de ingrediënten wel aangepast naar onze leefstijl, dus tarwevrij. In plaats van  maizena, zoals in het oorspronkelijke recept, heb ik arrowroot gebruikt om de jus te binden. En heb ik zelf appelsap geperst met de keukenmachine ipv. uit een pak. 




INGREDIËNTEN:  


voor 2 personen



  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr. pastinaak
  • 2 el olijfolie
  • verse salie ( alleen de blaadjes)
  • 3 rode uien
  • 1 el appelstroop
  • 150 ml. appelsap ( vers geperst)
  • 1 tl arrowroot
  • 75 gr. Beemster kaas 30+ (plakjes)
  • 70 gr. crème fraiche


BEREIDEN:

  • Pers een appel uit in de keukenmachine en vang het vocht op tot je 150 ml hebt
  • Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar.
  • Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de salie in 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olijflolie in een koekenpan en bak de ui 5 min. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng aan de kook. Los de arrowroot op in wat water.Voeg toe en roer tot een gebonden jus. breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd de kaasplakjes in stukjes (ongeveer 2 x 2 cm) Giet de aardappelen en de pastinaak af, maar vang 100 ml. kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pastinaak, het kookvocht en de crème fraiche tot een smeuïge puree. Stamp de kaas er door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de salie en de uienjus.



Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten