zaterdag 1 februari 2014

Quinoa Goreng

Voorheen aten we dit nasi gerecht met rijst, ik heb de rijst nu vervangen door quinoa. In het kader van zo veel mogelijk E-nummer vrij te eten heb ik de gebakken uitjes zelf gebakken en knapperig in de oven laten worden. En dat was goed gelukt, op de foto zien de uitjes er erg donker uit, dat waren ze ook, maar ze smaakten heerlijk, veel beter dan kant en klaar gekocht, waar toch ook weer tarwe en de welbekende E-nummers in zitten. En die hebben we op deze manier uit het recept verbannen. Het is een vegetarisch gerecht, maar het vlees mis je absoluut niet. 



INGREDIËNTEN:

voor 2 personen



  • 125 gr quinoa (het verdriedubbeld zich tijdens het koken)
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 gr. sperciebonen
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 100 gr. cashewnoten
  • 2 eieren
  • 2 rode uien


QUINOA:
  • Weeg 125 gr quinoa af en spoel de quinoa af met lauwwarm water. 
  • Kook de quinoa  in 250 ml groentebouillon in 17 minuten gaar. De quinoa is gaar als de kern er glazig uit ziet en het vocht helemaal is opgenomen.
GEBAKKEN UITJES:
  • Bak 2 rode uien in de zonnebloemolie, strooi er wat zout overheen, dit onttrekt het vocht uit de uien.
  • Bak de uien tot ze lekker bruin zien,laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Strooi de uien op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en laat ze 15 min. in de oven drogen op een temperatuur van 150 graden.
CASHEWNOTEN:
  • Verwarm de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze verkleuren


BEREIDING QUINOA GORENG:
  • Kook de sperziebonen met wat zout gaar.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen
  • Pel en snijd de knoflook fijn
  • Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een brede pan en fruit de knoflook, rode peper,kurkuma en komijnpoeder ca. 2 min.
  • Voeg de prei en de paprika's toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de quinoa en de sperziebonen toe en bak ca. 6 min. mee.


SERVEREN:
  • verdeel de quinoa en de eieren over de borden.
  • Strooi er de gebakken uitjes en de cashewnoten overheen.
EET SMAKELIJK!



Bron: Hallo van Jumbo uitgave jan/feb 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten