INGREDIËNTEN:
voor 2 personen
- 125 gr quinoa (het verdriedubbeld zich tijdens het koken)
- 250 ml groentebouillon
- 200 gr. sperciebonen
- 1 prei
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode peper
- zonnebloemolie
- olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 100 gr. cashewnoten
- 2 eieren
- 2 rode uien
QUINOA:
- Weeg 125 gr quinoa af en spoel de quinoa af met lauwwarm water.
- Kook de quinoa in 250 ml groentebouillon in 17 minuten gaar. De quinoa is gaar als de kern er glazig uit ziet en het vocht helemaal is opgenomen.
GEBAKKEN UITJES:
- Bak 2 rode uien in de zonnebloemolie, strooi er wat zout overheen, dit onttrekt het vocht uit de uien.
- Bak de uien tot ze lekker bruin zien,laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Strooi de uien op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en laat ze 15 min. in de oven drogen op een temperatuur van 150 graden.
CASHEWNOTEN:
- Verwarm de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze verkleuren
BEREIDING QUINOA GORENG:
- Kook de sperziebonen met wat zout gaar.
- Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen
- Pel en snijd de knoflook fijn
- Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een brede pan en fruit de knoflook, rode peper,kurkuma en komijnpoeder ca. 2 min.
- Voeg de prei en de paprika's toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de quinoa en de sperziebonen toe en bak ca. 6 min. mee.
SERVEREN:
- verdeel de quinoa en de eieren over de borden.
- Strooi er de gebakken uitjes en de cashewnoten overheen.
EET SMAKELIJK!
Bron: Hallo van Jumbo uitgave jan/feb 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten