Zelfgemaakte appeltaart, wie lust dat nu niet? Ik in ieder geval wel, veel lekkerder dan die van de bakker. Maar als je nu geen tarwe meer wilt eten, hoe gaan we dan die appeltaart zelf maken? Ik heb gewoon een recept van appeltaart genomen en de bloem die daar inzat heb ik vervangen door speltbloem. Er was geen verschil te merken, ook de visite heeft niets gemerkt dat het een appeltaart van spelt was.
- 300 gr. speltbloem
- 200 gr. koude roomboter
- 175 gr. rietsuiker
- 1 kg goudreinetten
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 snufje zout
Bereiding:
- Schil de appels en snijd ze in stukjes, strooi er het kaneelpoeder en 25 gr. rietsuiker door heen.
- Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bloem, 150 gr. rietsuiker en 1 ei.Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
- Bedek de bodem met 1/3 van het deeg, 1/3 voor de rand van de bakvorm en 1/3 voor de reepjes op de bovenkant van de appeltaart.
- Stort de appels over de bodem uit.
- Rol het resterende deeg uit en snijd reepjes van het deeg en leg deze kruiselings over de bovenkant van de taart. Goed aandrukken aan de randen.
- Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de appeltaart in 60 min. op 180 graden gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten