Voor het eerst in mijn leven zelf tagliatella gemaakt! Ik heb hiervoor speltmeel gebruikt en het ging super! Je hebt er wel een pastamachine voor nodig. Ik heb eerst een pastamachine bij een vriendin geleend om te kijken of het iets voor mij zou zijn en of het wel zou lukken. Nou, zoals je ziet het is gelukt! En een pasta helemaal zonder E-nummers en tarwevrij. Het is even wat werk, maar het is wel leuk om te doen. Volgende keer zet ik het recept van de bolognese saus op dit blog.
Ingredienten:
- 200 gr. speltmeel
- 2 eieren
- Zeef de meel.
- Doe de speltmeel in een ruime kom, en maak in het midden een kuiltje.
- Doe de eieren in het kuiltje
- Klop de eieren met je vingers, waarbij je steeds een beetje meel meeneemt.
- Als je redelijk wat ei en meel gemengd hebt kan je het deeg verder met je handen mengen en kneden.
- Is het deeg wat plakkerig hou je handen dan onder de koude kraan en kneed verder met koele handen, het deeg pakt dan beter.
- Blijf doorkneden tot het deeg soepel, egaal en elastisch is.Wanneer je met je duim het deeg indrukt en het deeg veert terug is het deeg goed.
- Maak er een mooi bolletje van en verpak het in plastic folie en leg het minmaal een uur in de koelkast.
Pasta maken:
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 stukken.
- Bestuif het deeg regelmatig met bloem, dit voorkomt dat het deeg aan de machine blijft plakken.
- Zet de machine op de wijdste stand en draai het deeg er een paar keer doorheen, vouw het dubbel en draai het er weer doorheen. Zo wordt het deeg mooi soepel
- Zet de machine elke keer een standje smaller totdat je de gewenste dikte hebt.
- Heeft het deeg de gewenste dikte haal het dan door het gedeelte van de machine die de tagliatella snijd.
- Hang de tagliatella te drogen op een pastadroogrekje of bijvoorbeeld een stokje.
- Breng ruim water met wat zout en een scheut olijfolie aan de kook.
- Doe de pasta erin en breng het weer aan de kook.
- Laat de pasta 3 min. koken en giet het af.
- Roer er nog wat olijfolie doorheen.
EET SMAKELIJK!
Bron: Foodscoopblog
Geen opmerkingen:
Een reactie posten