Pas een boek aangeschaft met allemaal quinoarecepten. Ik heb het recept een beetje aangepast naar onze smaak. In het originele recept zit geen pepertje, maar om het wat pittiger te maken heb ik er een pepertje doorgedaan. Het is nu een lekker pittig recept geworden.
INGREDIENTEN:
- 85 gr. quinoa (het verdriedubbeld zich tijdens het koken)
- 250 ml groentebouillon
- druivenpitolie
- 160 gr. gehakte sjalotten
- 2 kipfilets in blokjes
- 3 teentjes knoflook
- 400 gr. artisjokken, uitgelekt en fijngehakt
- 4 romatomaten
- 2 eetlepels verse gehakte peterselie
- 1 1/2 eetl. citroensap
- 1 theel. gedroogde oregano
- 1 spaanse peper
QUINOA:
- Weeg 85 gr. (de hoeveelheid verdriedubbeld tijdens het koken) quinoa af en spoel de quinoa af met lauwwarm water.
- Kook de quinoa in 250 ml groentebuoillon in 17 min. gaar. De quinoa is gaar als de kern er glazig uit ziet en het vocht helemaal is opgenomen.
CITROENSAP:
- Pers de citroen uit
BEREIDING:
- Verhit de olie op matig vuur in een grote koekenpan. Fruit de sjalotten tot ze glazig zijn.
- Bak de in stukken gesneden kipfilet 6-7 min. mee tot het vlees gaar is.
- Roer op laag vuur de quinoa, de knoflook en de spaanse peper erdoor,
- Doe daarna de artisjokharten, tomaten, peterselie, citroensap, oregano en de feta erdoor.
- Laat alles goed doorverwarmen
- Serveer de quinoa met een salade
Bron: Quinoa Revolutie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten