Vandaag de bolognesesaus die bij de tagliatella hoort van het vorige bericht.
Ingredienten:
- 150 gr. winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 spaans pepertje
- 400 gr. rundergehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
- 50 ml volle rode wijn
- 4 roma tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
Bereiding:
- Snijd de winterpeen in blokjes. Snijd de blekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes
- Pureer de tomaten in een blender
- Bak de winterpeen. bleekselderij, pepertje, ui en knoflook in de koekenpan.
- Roerbak het gehakt door het groentemengsel.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree en de wijn toe
- Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
- Voeg water toe als de saus te droog wordt.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bron: Allerhande februari 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten