woensdag 19 februari 2014

Bolognesesaus

Vandaag de bolognesesaus die bij de tagliatella hoort van het vorige bericht. 



Ingredienten:

  • 150 gr. winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 spaans pepertje
  • 400 gr. rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 50 ml volle rode wijn
  • 4 roma tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiding:
  • Snijd de winterpeen in blokjes. Snijd de blekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes
  • Pureer de tomaten in een blender
  • Bak de winterpeen. bleekselderij, pepertje, ui en knoflook in de koekenpan.
  • Roerbak het gehakt door het groentemengsel.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree en de wijn toe
  • Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe.
  • Voeg water toe als de saus te droog wordt.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.


Bron: Allerhande februari 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten